HTML

A CubeTimer egy timer program .NET alá, elsősorban rubikkockához, de bármi máshoz is használható. Letöltés: Az utolsó post letöltés linkje!

CubeTimer

Egy Metallica-rajongó programozó blogja, újabban mindenféléről, korábban csak a CubeTimerről. Lesz új verzió, when it's done :).

Adsense hirdetések

Metallica again

sergei 2008.11.07. 14:35

A kedvenc koncertjeim mostanában

A Metallica koncertek színvonala - sajnos - meglehetősen rapszodikus. Néhány esetben rájuk sem lehet ismerni: általában Hetfield és Lars a gyenge láncszem. Lars pontatlanul dobol, Hetfield meg néha iszonyú hamisan énekel. Igen, volt olyan időszak, amikor annak örültünk, hogy egészben játsszák a Master of Puppets-et...

Máskor viszont valahogy tényleg együtt van a banda, és érzed, hogy rock(najó, metal)-legendákat hallasz. A legjobban sikerült koncertfelvételekből szemezgetek most.

Németország, Berlin, 2008/09/12

Ez a World Magnetic turné egyik első állomásának felvétele. Olyan hangzása van, hogy kellő hangerővel lejátszva kiszaggatja a falat :). A hangszerelés kiváló, és mindenki valóban magát adja. A basszusnak súlya van, a gitárok harapnak, ráadásul végre változatosabban válogatnak a repertoárból. A Death Magneticről mostanában kötelező öt szám (That was just your life, The end of the line, Broken beat and scarred, Cyanide, The day that never comes) mellett olyan csemegéket hallhatunk élőben, mint a Blackened, Blitzkrieg, Jump in the fire, The thing that should not be, For whom the bell tolls éééééééééés A FRANTIC!!!!!! Igen, a Frantic, a Lemezről-Amit-Nem-Nevezünk-Nevén (de én szeretem, úgyhogy: A St. Angerről)! És nagyon-nagyon jó! (Felkonf: "What song is it? You'll recognize the guitar? I do."). Egy időben közeli londoni koncerten: "Now, from the very well loved ... ... St Anger album ... (közönség fakkol kicsit) .. Frantic! (közönség fakkol kicsit) Say what you will, this song kicks ass!" :D. És szerintem igaza van. Sajnos a youtube-felvétel minősége szörnyűséges, gyakorlatilag nincs basszus (külön megnéztem a mélynomót, hogy nem -e letekertem véletlenül). Na mindegy, itt van (ez a berlini), és itt nem fakkol senki, örülnek nagyon:

És akkor néhány szót az új számokról élőben: Egyikszemem szerint igazán játszhatnák az All nightmare long-ot is :(, Másikszemem meg azt mondja, hogy eszméletlen jó hangzást hoznak, és látszik rajta, hogy óriási energiákat fektettek bele. Ütősek ezek a számok, na, és sok meghallgatás után sem változott meg a véleményem az albumról: ez egy nagyszerű lemez! De az All nightmare long tényleg kell élőben!!!

2007. október 27, Bridge School Benefit

A Bridge School Benefit egy 1986 óta évente megrendezett jótékonysági koncertsorozat, melyen rendszeresen neves előadók lépnek fel. 2007-ben, tíz év után a Metallica ismét tiszteletét tette, tisztán akusztikus hangszerekkel felszerelkezve. "Bridge School Shocker! Metallica is acoustic AND funk... Good lord!" - mondta James az első szám után: I just want to celebrate (Rare Earth feldolgozás). És ezzel nem érnek véget a meglepetések. Disposable Heroes és All within my hands unplugged! Egyszerűen imádom! Fontos megjegyezni, hogy ez az első alkalom, hogy ezt a számot élőben eljátszották! 

Van itt még egy szám, amit én nagyon szeretek, de szerte a neten nem találtam senki mást, akinek tetszett. Szánom-bánom, de az eredetit nem igazán ismertem, de talán erre mondják, hogy elfogulatlan, nem? A Brothers in Arms-ról van itt szó, Metallica, élő, unplugged.

 Nekem tetszett!!

Folyt. köv.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cubetimer.blog.hu/api/trackback/id/tr68755766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása