HTML

A CubeTimer egy timer program .NET alá, elsősorban rubikkockához, de bármi máshoz is használható. Letöltés: Az utolsó post letöltés linkje!

CubeTimer

Egy Metallica-rajongó programozó blogja, újabban mindenféléről, korábban csak a CubeTimerről. Lesz új verzió, when it's done :).

Adsense hirdetések

METALLICA _\../

sergei 2008.08.22. 18:01

Wooohooo!

Már csak húszat kell aludni az új Metallica album megjelenéséig! E ööm, e bódottá, e á ööm, e bödottá! Hááá! Ámde nem maradunk ízelítő nélkül. Az új albumról hozzáférhető jelenleg összesen 2 szám, egy élőben (ez a Cyanide), amit az Ozzfesten játszottak, illetve a The Day That Never Comes című ballada, ami a metallica.com-on hallgatható különböző streaming formátumokban. Ugyanitt szintén hallgatható néhány "kisebb kóstoló a Halálból", ami annyit tesz, hogy négy különböző számból hallhatók riffek.

Ezek az számok kétséget sem hagynak afelől, hogy a Metallica visszatért! A stílus és a hangzásvilág leginkább a Justice-hoz méghető, ám hallani benne Black-re hajazó megoldásokat és én felfedezni vélek egy csipetnyi St Anger-t is (de az nagyon erős fűszer, és csínján bántak vele). Plusz van benne valami új is (talán Rick Rubin és Robert Trujillo az). Az érzés tehát egyszerre az, ami a Metallicát naggyá tette, és egyszerre új, dögös, súlyos trashmetal.

A legszembeötlőbb és pozitív változás, hogy újra visszajöttek a szólók, így a világ egyik legjobb gitárosa ismét kimutathatja méregfogait. Kétség sem férhet hozzá, Kirk ismét kitett magáért.

Az album feelingje (ideértve a borítót, a számok és az album címét) a régi és nagyszerű Metallicát idézi, a felnött fejjel talán kissé viccesnek ható "halálozással" együtt (nézzük meg a Kill, a Ride, a Master és a Death Magnetic borítóit ;) ). Ez ettől jó!

Én újra érzem a zenéjükben azt a lehengerlő lendületet és erőt, amit a Master idején építettek be, és megmarad egészen a Black albumig, majd a Load és Reload CD-ken már elveszni látszott (túl azon, hogy ez utóbbi két albumot szintén megszerettem egy idő után, az tagadhatatlan, hogy nem ugyanaz).

Akarom, akarom, akarom! (Szolgálati közlemény: az új album előjegyezhető a bookline-on).

Metallica is back! Bang the head that doesn't bang!

UPDATE: Újabb szám, a My Apocalypse érhető el a Metallica honlapján streamingben, illetve MissonMetallica platinum tagoknak letöltésre! Most hallgattam meg! Csak a korábban leírtakat erősíti bennem: old-school Metallica, új hatásokkal, kirobbanó erővel! Jó lenne, ha ezt a számot is játszanák élőben! Mikor lesz már a kezemben a CD?!! (És miért írok ennyi kérdőjelet?!!!!!4!!!!44! :D)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cubetimer.blog.hu/api/trackback/id/tr29628120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása